Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


YÖNDEM, ENVER YILMAZ’I TOPA TUTTU
Ordu Belediye-İş Sendikası Başkanı Selim Yöndem, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın sendika hükümdarlığı ile Kaymakamdan fazla maaş alan belediye işçisi vardı sözüne cevap verdi.

YÖNDEM, ENVER YILMAZ’I TOPA TUTTU

Ordu Belediye-İş Sendikası Başkanı Selim Yöndem, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın sendika hükümdarlığı ile Kaymakamdan fazla maaş alan belediye işçisi vardı sözüne cevap verdi.

“4600 TL maaş alan belediye işçisi hiç olmadı”

Başkan Yöndem açıklamasında,”Biz yaşanılan sürçle ilgili 30 Mart’tan bu güne değil Büyükşehrin işçi katliamları ile ilgili kapsamlı bir açıklama yapacağız. Biz kimseden çekincemiz yok Ancak her şeyin günü ve zamanı gelince konuşacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı yalan konuşuyor. Burada ifade edildiği gibi 4600 TL maaş alan bir işçi yoktur. Bakın bunları net ve kesin olarak söylüyorum. Ordu’daki bütün işçilerin toplu iş sözleşmelerini ben akdediyorum. Ben 4600 TL’lik sözleşme hiçbir yerde yapmadım ve bu Büyükşehir Belediye Başkanının söylediği yalanlardan bir tanesidir. Aynı yalanlarına gene devam ediyor, 600 kişi almış sendikaları hükümdarlığı bunlar hep hamasi sözler. Bunlar siyasi sözler. Benim 4600 TL alan bir işçim varsa bordosunu çıkartsınlar önünüze bende bir bakayım nereden alıyorlar. Eğer işçilerin Cumartesi, Pazar, bayram seyran gece gündüz demeden 40 saat çalışması gereken bir insanı ayın dört hafta sonu çalıştırırsan ve 40 saat yerine 80 saat çalıştırırsan 4600 TL’ye denk gelen bir ücret olabilir.

“Enver Yılmaz kaç TL maaş alıyor”

Ama ben buradan Enver beye sorarım Enver Bey’in kendisi kaç para maaş alıyor? Kaç yerden maaş alıyor? 17-18 seneden beri kurulu olan ORBEL’den hiçbir Belediye Başkanı  maaş almazken kendisi neden maaş alma gereğini duyuyor çıksın bunları açıklasın. Bunlar boş laflar başka hiçbir şey söylemeye gerek duymuyorum. Böyle çirkin sözlere söylenecek bir şey yok, çıksın önce kendi maaşını açıklasın. Çıksın kaç yerden maaş aldığını açıklasın. Çıksın 4600 TL arkadaşımızın bordosunu koysun yani haftada 22 gün haftalık 40 saat aylık 160 saat üzerinden hangi işçi 4600 TL aldığını açıklasın ben onu makul seviyeye çekeyim, bunların hepsi yalan. Böyle bir maaş yok Büyükşehir Belediye Başkanı çıksın önce kendi maaşını açıklasın. Yanındaki çevresindeki insanları kaç lira maaş bağlamış şirketlerden ona baksın. Mesleki anlamda hiçbir eğitimi olmadan bir gün çalışmamış insanları 4000 bin lira 5000 bin lira maaş ile danışmanlığa başlattı Büyükşehir Belediye Başkanı onları çıksın açıklasın.

 “Seçimlerden bir gün sonra 600 işçi alındı sözü tamamen uydurmadır”

Bunlarla ilgili kapsamlı bir açıklama yapacağım ben hem de öyle bir yapacağım ki yer yerinden oynayacak. Sadece bu habere istinaden söylüyorum 4600 TL maaş yalandır, tıpkı bundan önceki 600 işçi alınmış seçimden sonra söylendiği gibi buda yalan Sayın Belediye Başkanı önce kendi aldıklarını açıklasın. Şu anda kaç yüz işçi aldı onu açıklasın. Sendika hükümdarlığı yok. Eğer benim işçimin aldığı maaş yüksekse o Büyükşehrin Belediye Başkanı gitsin Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile konuşsun TÜİK’i kapatsınlar. TÜİK’in açıkladığı dört kişilik geçim endeksine baksın Belediye Başkanı” dedi. / ORDU

 

 




Bu haber 2263 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI